Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почав роботу міжвідомчий центр по подоланню корупції на митниці

30 серпня 2016, 13:24
778
0
Реклама

29 серпня при Міністерстві фінансів начал роботу Міжвідомчий цільовий центр, створений з метою подолання корупції на митниці.

На початку вересня перші 10 мобільних груп виїдуть в місця дислокації для оперативного реагування на правопорушення. Передбачається, що це буде в Київській, Львівській, Одеській, Закарпатській і Волинській областях. А трохи пізніше ще 10 груп почнуть роботу в прикордонних зонах.

Для зменшення корупційних ризиків використовуватиметься принцип ротації кадрів - склад мобільної групи буде щомісячно мінятися з дотриманням певної кількості представників різних структур (від ГФС - 2 людини, Держприкордонслужба і Нацполиции - по 1 людині).

Передбачено створення 20 мобільних груп

Аналітична група у складі Центру проводитиме аналитико-поисковую роботу з метою виявлення ризикових операцій в зоні діяльності митниць і передавати інформацію. Мобільні групи діятимуть в цілодобовому режимі по усій території України і виїжджати для оперативного реагування на правопорушення.

Міжвідомчий цільовий центр по запобіганню і виявленню порушень законодавства з питань державної митної справи координуватиме роботу усіх груп


Очікується, таргетинг-центр і мобільні групи попереджатимуть корупційні прояви (як митними органами, так і бізнесом), сприятимуть боротьбі з контрабандою, а також підвищать прозорість і ефективність митного і інших видів контролю.

За інформацією Мінфіну

Читайте детальніше про діяльність Центру : 20 мобільних груп почнуть перевірки на митницях

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини