Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працедавці отримають компенсацію за працевлаштування учасників АТО - діє Закон

30 серпня 2016, 09:01
2259
0
Реклама

Сьогодні, 30 серпня, набув чинності Закон № 1436 - VIII "Про внесення зміни в статтю 14 Закону України "Про зайнятість населення" відносно додаткових гарантій в сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення".

Зміни розширюють перелік категорій громадян, що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуваннюі включають в нього учасників бойових дій, вказаних в пунктах 19 і 20 частин першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Зокрема, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, знаходячись безпосередньо в районах АТО в період її проведення.

Зміни торкаються тільки осіб, зареєстрованих у Державній службі зайнятості і що знаходяться на обліку як безробітні.

Згідно із законодавством, працедавцем, який працевлаштує на нове робоче місце (по напряму держслужби зайнятості) вказаних осіб терміном не менше чим на 2 року, щомісячно компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини