Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вдосконалена процедура закупівель ліків через міжнародні організації

25 серпня 2016, 17:50
947
0
Реклама

Кабінет Міністрів 23 серпня прийняв ряд постанов, спрямованих на вдосконалення процедур закупівель лікарських засобів і медичних виробів, здійснюваних через спеціалізовані міжнародні організації.

Ці ініціативи були висунені Мінохоронздоров'я на підставі попереднього аналізу проведених закупівель через спеціалізовані організації в 2015 році.

Так, зокрема, щоб мати можливість оперативно приймати рішення відносно використання залишків заощаджених засобів, буде включена колонка 100% -ої потреби у відповідних лікарських засобах і медичних виробах, а в договорах з міжнародними організаціями передбачена можливість закупівлі такої кількості, правда виключно за умови задоволення заявленої потреби з урахуванням об'єму фінансування і за окремим погодженням з Мінохоронздоров'я України.

Мінохоронздоров'я отримає право використовувати заощаджені міжнародними організаціями засоби в об'ємах бюджетних показників і 100% потреби населення у відповідних лікарських засобах і медичних виробах, розрахованих за даними Мінохоронздоров'я.

Також внесені зміни в постанову КМУ від 08.10.2015 № 787 - врегульована можливість закупівлі додаткової кількості лікарських засобів і виробів медичного призначення без використання додаткових бюджетних коштів, а також вдосконалений порядок проведення закупівель шляхом можливості коригування Мінохоронздоров'я кількості товарів, що підлягають закупівлі.

Крім того, вилучений один з критеріїв, на підставі яких відбираються спеціалізовані організації, що здійснюють закупівлі лікарських засобів, медичних виробів і пов'язаних з цим послуг. Це, зокрема, "ціна товару", яку фактично неможливо надати на момент проведення відбору. Ціна визначається спеціалізованою організацією після відбору постачальника по внутрішніх процедурах і проведення переговорних процедур, і може надаватися публічно тільки після підписання договору з постачальником. У зв'язку з цим, вона не може бути відома і надана заздалегідь перед проведенням процедури відбору самої спеціалізованої організації.

За інформацією Мінохоронздоров'я

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини