Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет приступив до слухань у "бензиновій справі"

23 серпня 2016, 10:59
962
0
Реклама

Антимонопольний комітет України обіцяє найближчим часом прийняти рішення у так званій "бензиновій справі", в якій фігурують "Золотий екватор", "ВОГ Ритейл", "Окко Нефтепродукт", "Альянс Холдинг", "СОКАР ПЕТРОЛЕУМ", "Паралель - М", "АМИК Україна". Їх підозрюють в погоджених діях при встановленні роздрібних цін на світлі нафтопродукти. Днями АМКУ приступив до слуханням у справі.

За даними АМКУ, в період з січня 2013 року по січень 2016 року відповідачі одночасно або майже одночасно (з інтервалом в декілька днів) міняли (підвищували або зменшували) роздрібні ціни на бензин марки А-95 без об'єктивних на те ринкових причин. При цьому від 20% до 80% загального об'єму нафтопродуктів відповідачі реалізовували  за нижчими цінами у рамках програм лояльності.

Комітет переконаний, що такі дії приводять до усунення цінової конкуренції між гравцями і  зниженню конкуренції на ринку в цілому. Але остаточне рішення він винесе тільки після проведення засідань, на яких будуть повністю проаналізовані матеріали розслідування, а також вислухані аргументи фігурантів справи. У разі, якщо провина буде доведена, нафтотрейдерам загрожує штраф.

___________

15 вересня 2016 року в Києві відбудеться практичний семінар "Правові і економічні аргументи для спілкування з АМКУ. Стратегії просування продукції і критерії оцінки ризиків". Зокрема, буде розглянуто питання, в яких випадках скидки, бонуси, програми лояльності є порушеннями конкурентного законодавства. Детальніше про семінар >>>

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини