Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощена процедура обміну інформацією між банками і Госфинмониторингом

22 серпня 2016, 17:52
752
0
Реклама

Національний банк України спростив процедуру обміну інформацією між банками і центральним органом виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері запобігання і протидії легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і фінансуванню поширення зброї масового знищення, і банками (Госфинмониторингом).

Відповідні зміни передбачені постановою Правління НБУ від 18 серпня № 373 про затвердження нормативно-правового акту Нацбанку з питань формування файлів інформаційного обміну.

Зокрема, постановою затверджена нова інструкція по формуванню файлів інформаційного обміну між Госфинмониторингом і банками, яка передбачає:

- спрощення процедури формування 15-значного коду виду фінансової операції, а саме - надання можливості банкам здійснювати кодування виду фінансової операції в автоматичному режимі при формуванні файлу-повідомлення;

- встановлення вимог до єдиного формату виписок по рахунку клієнта і по рахунку клієнта з використанням платіжної карти.

Зміни сприятимуть вивільненню людських ресурсів банків, які зараз використовуються для механічної, ручної роботи по кодуванню операцій.

Постанова набуває чинності через 30 днів після його офіційної публікації.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини