Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГПУ відкрила кримінальну справу із-за вилучення адвокатського досьє

19 серпня 2016, 17:50
1631
2
Автор:
Реклама

Генеральна прокуратура відкрила карне виробництво за фактом порушення посадовцями Національного антикорупційного бюро з використанням їх службового стану гарантій діяльності і професійної таємниці адвоката. Виробництво відкрито 13 серпня за ознаками порушення ч.2 статті 397 Карного кодексу.

Йдеться про вилученні адвокатського досьє адвоката Сергія Тарасюка в ході обшуку, який детективи НАБУ проводили в його офісі 27 липня.

Досудове розслідування здійснюється другим слідчим відділом управління по розслідуванню злочинів, здійснених працівниками органів, що ведуть боротьбу із злочинністю Головного слідчого управління ГПУ.

Раніше Голова НААУ Лідія Изовитова звернулася в Генеральну прокуратуру з проханням провести службове розслідування відносно детектива НАБУ А. Липи і начальника 5-го відділу Спеціальної антикорупційної прокуратури із-за перевищення ними службових повноважень, які привели до порушення прав і інтересів адвоката. У НААУ вважають, що ці посадовці не мали права ініціювати і підписувати клопотання про обшук адвоката, оскільки статтею 23 Закони "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" таке право надане Генеральному прокуророві, його заступникам і керівникам регіональних прокуратур.

Голова НААУ також просила ГПУ дати правову оцінку діям слідчого судді Соломенского районного суду Андрія Макухи, який дозволив проведення обшуку у адвоката Сергія Тарасюка.

На цей час документи, які були вилучені детективами при обшуках, а також ноутбук, який використовується в адвокатській діяльності, повернені С. Тарасюку рішеннями Соломенского районного суду від 16 серпня.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини