Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінений порядок купівлі НБУ цінних паперів через аукціони на торгових майданчиках фондових бірж

18 серпня 2016, 10:39
822
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 18 серпня, набуло чинності постанова Нацбанку від 16 серпня 2016 року № 370яким внесені зміни в Порядок купівлі/продажу цінних паперів України шляхом ініціації аукціонів на торгових майданчиках фондових бірж.

Встановлено, що Нацбанк може здійснювати купівлю/продаж цінних паперів України (державних облігацій України, облігацій підприємствміжнародних фінансових організацій і тому подібне).

Національний банк ініціює аукціони з метою:

1) регулювання грошово-кредитного ринку;

2) задоволення вимог по наданих кредитах і операціям прямого репо шляхом продажу цінних паперів, використовуваних в якості предмета запоруки (операції).

Якщо заявки учасників аукціонів подавалися на торгових майданчиках різних фондових бірж за однаковими цінами, а їх об'єм перевищує об'єм, який може бути задоволений, вони задовольняються Нацбанком пропорційно їх об'єму.

Якщо заявки подавалися за однаковими цінами на торговому майданчику одному з фондових біржа їх об'єм перевищує об'єм, який може бути задоволений Нацбанком, то такі заявки задовольняються згідно з правилами відповідної фондової біржі (пропорційно об'єму або за часом надходження).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини