Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Не можна позбавляти пільг же/до послуги, якщо призначена субсидія, - омбудсман

17 серпня 2016, 17:05
1561
0
Автор:
Реклама

Уповноважений Верховної Ради з прав людини направила представлення Прем'єр-міністрові відносно забезпечення прав на отримання пільг по оплаті житлово-комунальних послуг.

Громадяни скаржаться омбудсману на позбавлення пільг по оплаті ж/до послуг на основі змін Положення про порядок призначення і надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання зрідженого газу, твердого і рідкого пічного побутового палива.

Зміни внесені постановою Кабміну від 27.04.2016 № 319 і передбачають, що в період отримання субсидії не нараховуються пільги по оплаті ж/до послуг, придбанню твердого палива і газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) в житлі (будинку). Інформація про вказаних осіб подається підприємствам - виробникам / виконавцям же/до послуг і вноситься в Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, що мають право на пільги.

Таким чином, особи, що скористалися правом на призначення субсидії, втрачають право на отримання пільг по оплаті ж/до послуг.

Омбудсман відмічає, що пільги встановлюються законами і порядок їх дії можна змінити тільки шляхом внесення в них відповідних змін.

Таким чином, внесення Кабінетом Міністрів змін в пункт 4 Положення є перевищенням повноважень, передбачених Конституцією і законами України.

У зв'язку з цим Уповноважений звернулася до Прем'єр-міністра з пропозицією відмінити внесені постановою № 319 змін.

За інформацією прес-служби Уповноваженого

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини