Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується ввести обов'язковий ТБ-контент для осіб з порушеннями слуху

17 серпня 2016, 16:15
655
0
Автор:
Реклама

На розгляді Кабінету Міністрів знаходиться розроблений Держкомтелерадіо законопроект відносно доступу до інформації осіб з порушеннями слуху.

Законопроект визначає долю добового телевізійного мовлення програм, доступних для людей з обмеженими можливостями слуху.

Зокрема, Держкомтелерадіо пропонує до 2017 року встановити долю загального об'єму телевізійного добового мовлення, адаптованого для сприйняття особами з порушеннями слуху, шляхом перекладу українською жестовою мовою і / або субтитрування, в розмірі не менше 10 % (окрім реклами), до 2018 року - 20 %, до 2020 року - 50 %. При цьому має бути врахований жанровий розподіл програм і передач відповідно до вимог, встановлених Кабінетом Міністрів.

Інший законопроект Держкомтелерадіо передбачає обмеження доступу на український ринок іноземної друкарської продукції антиукраїнського змісту, що повинне протидіяти інформаційній агресії Російської Федерації.

Крім того, Держкомтелерадіо допрацьовує нову редакцію Закону "Про телебачення і радіомовлення"а також законопроекти, що стосуються впровадження мовлення громад на принципах громадського мовлення і доставки обов'язкового екземпляра документів.

Джерело: Держкомтелерадіо

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини