Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульована діяльність центру по використанню повітряного простору

17 серпня 2016, 15:44
691
0
Автор:
Реклама

Міноборони і Міністерство інфраструктури спільним наказом від 7 липня 2016 року № 232/348 затвердили Положення про Український центр планування використання повітряного простору України і регулювання повітряного руху.

Украэроцентр є структурним підрозділом Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украэрорух) і входить в об'єднану цивільно-військову систему організації повітряного руху України (ОГВС).

Украэроцентр є головним оперативним підрозділом ОГВС, повноваження і функціонування якого пов'язані з безперервним цілодобовим виконанням завдань по організації використання повітряного простору і оперативного сповіщення центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій з питань організації використання повітряного простору, регулювання повітряного руху і функціонування підрозділів ОГВС.

Украэроцентр безпосередньо підкоряється директорові Украэроруха, а з питань, пов'язаних з виконанням завдань в інтересах оборони держави і його безпеки, - начальникові Генерального штабу - Головнокомандувачеві Збройних Сил України.

У мирний час і особливий період керівництво Украэроцентром з питань, пов'язаних з обороною держави і його безпеки, здійснюється Генеральним штабом ВСУ. Порядок керівництва визначається наказом начальника Генерального штабу - Головнокомандувача ВСУ.

З переходом на функціонування в умовах воєнного стану організація функціонування і діяльності Украэроцентра в організаційно-штатній структурі і штатах воєнного стану визначається відповідними наказами і розпорядженнями Міністра оборони і Генерального штабу.

Рішення Украэроцентра є обов'язковими для виконання юридичними і фізичними особами, що здійснюють діяльність, пов'язану з організацією ВВП і обслуговуванням повітряного руху (управлінням повітряним рухом) в повітряному просторі України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини