Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ пропонує розширити круг суб'єктів, що видають акти цінової експертизи

16 серпня 2016, 12:53
741
0
Автор:
Реклама

Комітет рекомендує НБУ розширити круг суб'єктів, які можуть удостовреять відповідність контрактних цін на роботи, послуги, права інтелектуальної власності, які є предметом договору, коньюктуры ринку.

Пропозиції про приведення постанови Нацбанку від 30 грудня 2003 року № 597 у відповідність з вимогами законодавства про захист економічної конкуренції АМКУ прийняв 9 серпня 2016 року.

Впродовж 2015-2016 років Комітет проводив дослідження відносно обгрунтованості визначення єдиного ГП "Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків" у відповідність з постановою № 597 "Про переказ коштів в національній і іноземній валюті на користь нерезидентів по деяких операціях", а саме про видачу суб'єктам господарювання актів цінової експертизи і обгрунтованості цін на послуги з їх видачі.

За результатами дослідження Комітет вважає, що об'єктивні причини, які перешкоджали забезпеченню конкурентних умов на ринку інформаційних (консалтингових) послуг з підготовки актів цінової експертизи, відсутні. А визначення в постанові № 597 єдиного постачальника вказаної послуги приводить до обмеження конкуренції на вказаному ринку.

Про результати розгляду пропозицій НБУ зобов'язаний повідомити АМКУ в 30-денний термін з дня їх отримання.

Джерело: АМКУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини