Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Представництво ЄС вважає, що немає підстав для відмови в сертифікації системи е-декларирования

16 серпня 2016, 10:01
649
0
Автор:
Реклама

Представництво ЄС в Україні заявило про розчарування і обеспокоеннности із-за неповного запуску системи електронного декларування майнового стану НAПК вночі на 15 серпня без необхідної сертифікації.

Відзначається, що система електронного декларування має бути сертифікована в цілях забезпечення карної відповідальності за надання неправдивих свідчень.

Також в Євросоюзі вважають, що створення робочої системи є важливим елементом для протидії корупції відповідно до зобов'язань, які узяла на себе Україна перед ЄС і міжнародним співтовариством.

"Наскільки нам відомо, немає ніяких істотних підстав для відмови від сертифікації. Сертифікація має бути надана без подальших затримок", - говориться в офіційному коментарі структури.

Нагадаємо, в 00:00 15 серпня НАПК запустило е-декларирование, незважаючи на неузгодження. А суддя Окружного адмінсуду Києва Євгеній Аблов пояснивчому чиновник притягатиме до відповідальності за подачу недостовірних даних, починаючи з 15 серпня, навіть за відсутності сертифікату. Прем'єр-міністр вже доручив встановити осіб, причетних до можливого зриву запуску е-декларирования.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини