Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена інструкція по оформленню органами прибутків і зборів матеріалів про админправонарушениях

15 серпня 2016, 15:31
837
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 2 липня 2016 року № 566 затвердив Інструкцію по оформленню органами прибутків і зборів матеріалів про адміністративні правопорушення.

Інструкція встановлює:

- порядок оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах прибутків і зборів;

- процедуру складання протоколів;

- процедуру розгляду справ органами прибутків і зборів;

- порядок ведення діловодства;

- порядок забезпечення належного розгляду скарг на постанови у справах про адміністративні правопорушення.

Інструкція не поширюється на виробництво у справах про порушення митних правил, порядок якого визначений Митним кодексом.

Відповідно до статті 9 КоАП адміністративним правопорушенням (провиною) признається протиправна, винна (умисне або необережне) дія або бездіяльність, що зазіхає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яке законом передбачена адміністративна відповідальність.

Постанова про накладення админвзыскания може бути оскаржено у вищестоящий орган прибутків і зборів (вищестоящому посадовцю) в порядку і терміни, встановлені КоАП або до суду в порядку і терміни, встановлені Кодексом адміністративного судочинства.

При розгляді скарги на постанову у справі про админправонарушении посадовець органу прибутків і зборів перевіряє законність і обгрунтованість винесеної постанови і приймає одно з рішень, передбачених статтею 293 КоАП, по встановленій формі.

Якщо буде встановлено, що постанова винесена посадовцем, неправомочним вирішувати цю справу, воно відміняється і справа спрямовується на розгляд компетентного органу (посадовця).

Скарги розглядаються правомочним органом (посадовцем) в 10-денний термін з дня їх вступу, якщо інше не встановлене законами України.

Копія рішення за скаргою впродовж 3 днів спрямовується особі, відносно якої воно винесене. Зведення про оскарження постанови і результати розгляду скарги вносяться у відповідну інформаційну систему.

Відповідно до статті 291 КоАП постанова у справі про админправонарушении набирає законної сили після закінчення терміну оскарження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини