Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який ПДВ при купівлі майнових прав на квартири в новобудові?

11 серпня 2016, 17:01
4792
0
Автор:
Реклама

Державна фіскальна служба в листі від 19 липня 2016 року № 15532/6/99-99-15-03-02-15 розповів про оподаткування при укладенні підприємством договору купівлі-продажу майнових прав на нерухоме майно (квартири) в житловому будинку, будівництво якого не завершене, з продавцем, який є забудовником об'єкту житлового фонду.

Майнові права на об'єкт інвестування є правом на отримання у власність об'єкту інвестування в майбутньому (після прийняття об'єкту інвестування в експлуатацію).

Після прийняття об'єкту інвестування в експлуатацію продавець зобов'язується передати підприємству - покупцеві готовий об'єкт інвестування по відповідному акту прийому-передачі.

Майнові права підприємства - покупця після прийняття об'єкту інвестування в експлуатацію реалізуються шляхом придбання права власності на об'єкт інвестування, оформлення і реєстрації платником податків - покупцем відповідних документів, що встановлюють право, на цей об'єкт.

В цьому випадку операція по реалізації майнових прав на нерухоме майно (квартири) для продавця (забудовника об'єкту житлового фонду) для цілей оподаткування ПДВ є операцією з першої поставки житла (об'єкту житлового фонду), яка обкладається ПДВ в загальновстановленому порядку по ставці 20 %.

Операції наступного постачання готового нового житла третім особам звільняються від оподаткування ПДВ згідно з підпунктом 197.1.14 пункту 197.1 статей 197 НК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини