Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада суддів засуджує хабарництво

11 серпня 2016, 12:00
815
8
Автор:
Реклама

Рада суддів України відреагувала на викриття детективами НАБУ судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса при отриманні неправомірної вигоди.

Рада суддів України засудила будь-які прояви корупційних дій в суддівському співтоваристві і вважає, що вони порочать чесних суддів, які, незважаючи на усі звинувачення, вірою, правдою і законом служать українській державі.

"Гірше в цій ситуації те, що подібні випадки зводять нанівець усі зусилля Ради суддів України і суддівського корпусу, спрямовані на відновлення довіри до судової влади і підвищення авторитету його представників на місцях", - говориться в зверненні.

Рада суддів України глибоко обурена подібними проявами хабарництва і вважає їх показником морально-етичної і людської деградації. В той же час, суддівське співтовариство сподівається, що антикорупційні правоохоронні органи, по кожному випадку проведуть ретельне, об'єктивне, беспристрастное розслідування, яке дозволить суду визначитися із справедливою і законною мірою покарання для тих, хто своїми вчинками принижує честь судді.

Рада суддів України визнає, що в суспільстві існує потужний запит на очищення судової гілки влади від корупціонерів і непрофесіоналів. Тому судді, не заплямовані підозрами в недобросовісній, просять громадськість з розумінням відноситися до процесів очищення і не переносити огульно увесь негатив на чесних, самовідданих і професійних суддів.

Джерело: Рада суддів України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини