Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як потрапити на стажування в Мінюст?

11 серпня 2016, 10:08
2325
1
Автор:
Реклама

Мінюст наказом від 22 липня 2016 року № 2253/5 Порядок стажування молоді у своєму апараті.

Порядок визначає загальні стани по організації і проходженню стажування студентів віком до 25 років, що вчаться на 3-му і вище курсах за фахом "Право", а також випускників, що не знаходяться на посадах державної служби, в апараті Міністерства юстиції.

Стажування триває до 6 місяців і проводиться у вільний від навчання (роботи) час в межах робочого часу працівників апарату.

Допуск до стажування і визначення її терміну здійснюються на основі заяви кандидата і оформляються наказом державного секретаря Міністерства. До заяви стажист може прикласти мотиваційний лист у довільній формі.

База стажування (структурний підрозділ або структурні підрозділи апарату Міністерства юстиції) також визначається наказом держсекретаря Мінюсту з урахуванням побажань стажиста і згоди керівника відповідного структурного підрозділу. При цьому враховується організаційна можливість прийняти людину на стажування.

Стажування може здійснюватися за ініціативою Міністра юстиції, державного секретаря, керівників внз, молодіжних громадських формувань і інших осіб.

На період стажування в апараті за стажистом закріплюється керівник.

Стажист:

1) зобов'язаний в повному об'ємі і своєчасно виконувати завдання, передбачені індивідуальним планом стажування, вказівки і доручення керівника стажування;
2) зобов'язаний дотримувати етику і культуру поведінки;
3) може брати участь в роботі структурного підрозділу - бази стажування і бути присутнім на нарадах такого структурного підрозділу, готувати проекти документів.

Керівник стажування після її закінчення на прохання стажиста складає, підписує і видає йому довідку або характеристику з короткою інформацією про результати стажування.

Стажист після закінчення стажування складає короткий звіт про стажування і завіряє його своїм підписом.

Мінюст не відшкодовує стажистам расходына проїзд до місця стажування і назад, добові за час знаходження в дорозі і наймання житла.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини