Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти передає невикористані місця держзамовлення пільговикам

10 серпня 2016, 17:00
756
0
Автор:
Реклама

Не усі абітурієнти, рекомендовані до зарахування на бюджет, принесли оригінали документів і використовували свою можливість вчитися за бюджетні кошти. Місця, які не були використані МОН, що поступають, передасть пільговикам.

За процедурою, усі невикористані місця вищі учбові заклади повинні повернути державному або регіональному замовникові, що надав їх. Наприклад, усі внз, які підкоряються МОН, повернуть невикористані місця цьому міністерству, "художні внз" - Міністерству культури, комунальні, - власним регіональним замовникам і т. д.

МОН закликає Міністерство культури, Міністерство охорони здоров'я, ГФС і інших державних (регіональних) замовників одночасно з ним на підставі представлення внз надати залишки бюджетних місць пільговим категоріям громадян. Так, право на здобуття вищої освіти по державному замовленню передбачено для дітей загиблих учасників АТО і героїв Небесної сотні, інвалідів-учасників бойових дій, сиріт і так далі

Нагадаємо, цього року уперше реалізовувалася модель адресного розміщення державного замовлення для тих, що вступають до вузів для отримання ступеня бакалавра (магістра, фахівця медичного, фармацевтичного і ветеринарного напрямів) на основі повної загальної середньої освіти.

Ця модель дозволила реалізувати принцип "місце йде за студентом" і в межах 25% від обсягу торішнього державного замовлення збільшити кількість бюджетних місць в університетах, куди прагнули вступити абітурієнти з високими балами.

Електронна система забезпечила розподіл бюджетних місць на підставі конкурсних балів і пріоритетів абітурієнтів. Зокрема, в повному об'ємі були надані рекомендації для зарахування на усі технічні і природні спеціальності.

Джерело: Міносвіти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини