Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Активістів штрафуватимуть за неповагу до суду

10 серпня 2016, 16:04
1398
3
Автор:
Реклама

Прес-центр судової влади України звертає увагу представників громадськості, активістів, волонтерів, що беруть участь в судових засіданнях по розгляду суспільно значущих справ, як в карних, так і цивільних процесах, на неприпустимість порушення правил поведінки в суді.

У кожному випадку грубе порушення правил поведінки під час судового засідання, загрози на адресу суддів, звинувачення в затягуванні розгляду справи і тому подібне не сприяють встановленню справедливості і утрудняють здійснення правосуддя. Громадські активісти і вільні слухачі, які активно виступають за справедливе покарання для підсудних, самі часто прибігають до протиправних дій: влаштовують пікетування судів і грубо порушують правила поведінки в судовому засіданні.

Останнім часом від пікетників постраждали Печерський, Оболонський, Голосіївський районні суди міста Києва, апеляційні суди областей.

Прес-центр судової влади вважає необхідним попередити, що за подібні порушення чинного законодавства передбачені конкретні покараннярішення, що реалізовуються через постанову, про видалення будь-якої особи із залу засідання і притягнення до відповідальності.

Зокрема, за непокору розпорядженням головуючого або за порушення порядку під час судового засідання, а так само за здійснення дій, що свідчать про явну зневагу до суду або встановлених в суді правил, винні особи можуть нести адміністративну відповідальність відповідно до частини першої статті 185? Кодексу про адміністративні правопорушеннящо спричиняє за собою накладення штрафу від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян. При цьому, питання про притягнення особи до відповідальності за прояв неповаги до суду вирішується судом негайно після здійснення порушення.

Прес-центр судової влади звертається до громадських активістів і закликає дприлично поводитися в судових засіданнях, дотримуючи загальнолюдські принципи моралі і гідності.

Джерело: Судова влада

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини