Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Кабміну є план подолання бідності

9 серпня 2016, 13:13
1103
4
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів затвердив План заходів на 2016 - 2017 роки по реалізації Стратегії подолання бідності.

Проект був підготовлений Минсоцполитики у виконання пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів від 16 березня 2016 року № 161-р "Про схвалення Стратегії подолання бідності". До того ж вирішення проблеми подолання бідності є одним з першочергових завдань світової спільноти, що регламентується Європейській соціальній хартіїа також Цілями стійкого розвитку, схваленими на Саміті ООН на період з 2015 до 2030 року.

Передбачається, що реалізація заходів по виконанню завдань, визначених Стратегією, сприятиме зниженню рівня бідності в країні.

Зокрема, заплановано до кінця 2017 року року здійснити комплекс заходів, спрямованих на підвищення розмірів грошових прибутків населення від трудової діяльності, залучення громадян до ринку праці, забезпечення надання адресної допомоги і підвищення ефективності програм соціальної підтримки.

Особлива увага приділятиметься підвищенню рівня доступності населення до соціальних, освітніх і медичних послуг незалежно від місця проживання. Для цього створені і будуть введені нові механізми, пов'язані з децентралізацією влади і реформою місцевого самоврядування.

Стратегія подолання бідності в Україні реалізовуватиметься комплексно. Її основні завдання: мінімізація ризиків соціального відчуження сільського населення; мінімізація ризиків бідності найуразливіших категорій населення; запобігання бідності і соціальному відчуженню серед внутрішньо переміщених осіб.

Джерело: Урядовый портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини