Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють нові правила для сімейних дитбудинків і приймальних батьків

9 серпня 2016, 10:56
2584
1
Автор:
Реклама

Сьогодні, 9 серпня, набуло чинності постанова Кабміну від 22 липня 2016 року № 458яким змінені положення про дитячий будинок сімейного типу і про приймальну сім'ю.

Зокрема, передбачено забезпечення діяльності дитячого будинку сімейного типу, приймальної сім'ї у разі їх переміщення у іншу місцевість, наприклад, у зв'язку зі зміною місця роботи батьків, поліпшенням житлових умов, купівлею або отриманням в спадок будинку, квартири, необхідністю лікування батьків або дітей і т. д.

Не допускається одночасне застосування в дитячому будинку сімейного типу або приймальної сім'ї різних форм пристрою дітей.

Встановлене максимальне кооличество дітей в дитячому будинку сімейного типу - їх повинно бути не більше 10враховуючи рідних.

При цьому батьки-вихователі і приймальні батьки зобов'язані забезпечити право дітей на усиновлення.

Закріплена норма по пристрою дітей в сім'ї по місцю первинного обліку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, з метою посилення відповідальності общини за дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, забезпечення їх житлом, збереження зв'язків з сім'єю.

Батьки-вихователі, приймальні батьки у разі прийому в дитячий будинок сімейного типу, приймальню сім'ю нових вихованців зобов'язані надати довідку про прибутки сім'ї за останні півроку (без урахування державної соціальної допомоги на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки) службі у справах дітей за місцем проживання або перебування.

Середньомісячний сукупний дохід сім'ї з розрахунку на одно особу за попередні 6 місяців, що передували місяцю поводження із заявою про утворення дитячого будинку сімейного типу або приймальної сім'ї, не може бути менше розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для відповідних соціальних і демографічних груп населення.

Якщо середньомісячний сукупний дохід менший за необхідний, в таку сім'ю не влаштовуються нові вихованці, вона продовжує функціонувати. При виникненні спірних питань вони виносяться на розгляд комісії з питань захисту прав дитини.

В той же час кандидати у батьки-вихователі, приймальні батьки повинні надавати довідку про наявність / відсутності старанного виробництва відносно боргових зобов'язань з метою запобігання використанню державної соціальної допомоги на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, на погашення боргів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини