Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні створюють офіс залучення інвестицій

8 серпня 2016, 14:06
983
0
Автор:
Реклама

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні оголосив про початок реалізації ініціативи по створенню Офісу сприяння інвестиціям.

Офіс займатиметься розвитком інвестиційного потенціалу України, просувати країну у світі, займатися залученням топових міжнародних інвесторів і супроводом їх інвестицій.

Офіс буде створений до 1 вересня 2016 як консультативно-дорадчий орган при Прем'єр-міністрові України. Також до 1 вересня на затвердження Уряду буде представлений директор Офісу.

Американський фонд Western NIS Enterprise Fund погодився зробити організаційну і фінансову підтримку створенню Офісу.

Крім того, Кабінет Міністрів схвалив введення посади Урядового уповноваженого з питань інвестиційякий координуватиме діяльність майбутнього Офісу і відповідатиме за питання, пов'язані з супроводом інвестицій. Виконання обов'язків Урядового уповноваженого покладене на першого заступника Міністра фінансів Оксану Маркарову. Вона працює в Міністерстві з березня 2015 року, має міру магістра державних фінансів з Університету штату Індіана і 17-річний досвід роботи в інвестиційному секторі.

Офіс співпрацюватиме з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів, Міністерством закордонних справ, торговими представництвами, бізнес-омбудсменом, а також бізнес-асоціаціями, у тому числі міжнародними, такими як Американська Торгова Палата, Європейська Бізнес Асоціація і посольствами.

За декілька місяців після початку роботи буде розглянута доцільність створення такого Офісу у областях спільно з обласними держадміністраціями, муніципалітетами.

Джерело: Урядовый портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини