Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Впроваджується електронний документообіг при купівлі валюти

5 серпня 2016, 16:49
1536
0
Автор:
Реклама

Національний банк України дозволив банкам і їх клієнтам застосовувати електронні документикопії документів в електронній формі при купівлі і перерахування іноземної валюти.

По-перше, уповноважені банки зможуть здійснювати купівлю, обмін і перерахування іноземної валюти для клієнтів на основі не лише оригіналів документів, як було раніше, але і їх копій. При цьому як оригінали, так і копії документів клієнти зможуть подавати у банк і в електронній, і в паперовій формі на власний розсуд.

Копії документів в електронній формі робить клієнт шляхом сканування з оригіналу на паперовому носії інформації, засвідчує електронним цифровим підписом і подає у банк засобами програмно-технічного комплексу "клієнт-банк", "Клієнт-інтернет-банк" і інші.

Вимога представляти виключно оригінали зберігається тільки відносно документів про джерела походження гривні для фізичних осіб-нерезидентів.

По-друге, банки зможуть не проставляти відмітки на оригіналах документів, на підставі яких була куплена або переведена іноземна валюта, і на копіях цих документів. Замість цього, банки самостійно здійснюватимуть контроль за об'ємами купленої іноземної валюти і визначатимуть порядок його проведення.

Для банків такі рішення дозволять прискорити обслуговування клієнтів при проведенні валютних операцій за їх дорученням, автоматизувати процеси обробки і зберігання документів. Для клієнтів це спростить процес надання необхідних документів для купівлі і перерахування іноземної валюти.

Відповідні зміни затверджені постановою Національного банку від 4 серпня 2016 року № 366 і набувають чинності 12 серпня 2016 року.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини