Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розповіла про нові правила ввезення б/у авто

4 серпня 2016, 12:15
5576
0
Автор:
Реклама

Державна фіскальна служба в листі від 1 серпня 2016 року № 26072/7/99-99-18-02-02-17 роз'яснила, що Законом № 1389 до 31 грудня 2018 року встановлені знижені ставки акцизного податку на легкові автомобілі легкові, що були у використанні.

До внесення змін у класифікатор звільнення від сплати митних платежів при митному оформленні б/у автомобілів по нових ставках акцизного податку в графі 36 митній декларації вказується код пільги по оподаткуванню товару акцизним податком "172".

Понижені ставки акцизного податку не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони, зокрема, ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб по договорах купівлі-продажу, міни, постачання, дарування, комісії, доручення, поручительства, іншим господарських і цивільно-правових договорам або за рішенням суду у кількості більше одного авто впродовж календарного року.

Контроль за виконанням обмежень по ввезенню на митну територію України не більше за один легковий автомобіль впродовж календарного року, здійснюється відносно двох категорій осіб :
- які ввозять легкові автомобілі для власного використання;
- які ввозять легкові автомобілі на користь інших осіб.

Знижені ставки акцизного податку не застосовуються якщо легкові автомобілі походять з держави-окупанта або держави-агресора, або ввозяться з території такої держави.

При цьому країну походження товару підтверджують: сертифікат про походження товару, завірена декларація про походження товару, декларація про походження товару, сертифікат про регіональний найменування товару.

У випадку якщо в документах про походження товару є розбіжності у відомостях про країну походження товару або органом прибутків і зборів встановлені інші відомості про країну походження товару, ніж ті, що вказані в документах, декларант або уповноважена ним особа має право надати органу прибутків і зборів для підтвердження відомостей про заявлену країну походження товару додаткові відомості. Такі відомості містяться в товарних накладних, пакувальних листах, відвантажувальних специфікаціях, сертифікатах (відповідності, якості, фітосанітарних, ветеринарних і тому подібне), митній декларації країни експорту, паспортах, технічній документації, виводах - експертизах відповідних органів, інших матеріалах, які можуть бути використані для підтвердження країни походження товару.

В той же час, документи, що підтверджують країну походження товару, не вимагаються у разі, якщо товари ввозяться громадянами і обкладаються по єдиній ставці мита відповідно до розділу XII Митного кодексу.

До відомостей про походження транспортних засобів, які ввозяться на митну територію України громадянами, може бути віднесений їх ідентифікаційний номер - VIN- код (Vehicle Identification Number), інформація про яке міститься в технічному паспорті на транспортний засіб.

VIN- код транспортного засобу є структурованим поєднанням буквено-цифрових позначень, що надається виробником транспортному засобу з метою його ідентифікації.

Структура і зміст VIN- коду визначаються міжнародним стандартом ISO 3779-1983, гармонізованим з державним стандартом України ДСТУ 3524-97 обов'язкового застосування в Україні.

Як правило, структура VIN- коду складається з 17 символів, перші три символи визначають географічну зону, країну - виробника і виробника автотранспортного засобу, а одинадцятий символ містить інформацію про місце зборки транспортного засобу.

При оформленні Свідчення про реєстрацію транспортного засобу посадовець органу прибутків і зборів робить відмітку про обмеження відчуження транспортного засобу впродовж 365 днів з дня його реєстрації відповідно до Закону № 1389.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини