Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Троє суддів звільнено за порушення присяги

2 серпня 2016, 12:05
892
0
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко на підставі представлення Вищої ради юстиції підписав укази про звільнення суддів Донецького окружного адміністративного суду Наталії Мальцевой і Наталі Спасовой, а також судді Макаровского районного суду Київської області Владислава Оберемко за порушення присяги.

Згідно з представленням УСЮ, в січні 2015 року судді Наталія Мальцева і Наталія Спасова, обійняли посади в так званих "судах" на тимчасово окупованій території. Такі дії суддів порушують Конституцію і закони України і підривають довіру до них, як носіям судової влади України.

Встановлено також, що в ніч з 27 на 28 лютого 2015 року суддя Макаровского районного суду Київської області Владислав Оберемко, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння, не виконав вимоги працівника ДАІ про зупинку авто, а після того, як його зупинили, поводився агресивно, використовував ненормативну лексику, відмовився надати документи на транспортний засіб і право управління ним, погрожував вогнепальною зброєю, ухилявся від проходження медичного огляду. Крім того, встановлено, що 15 вересня 2014 року під час розгляду в судовому засіданні цивільної справи суддя Оберемко допустив порушення обов'язку забезпечення справедливого і беспристрастного розгляду справи, чим порушив присягу судді.

Іншими указами Президент звільнив ще 11 суддів ряду судів у зв'язку з подачею заяви про звільнення за власним бажанням або про відставку, а також із-за закінчення терміну, на який вони були призначені.

Крім того, Президент підписав укази про переклад 5 суддів і призначенні 27 суддів ряду судів.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини