Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запущено "єдине вікно" на митниці

1 серпня 2016, 17:10
1044
0
Автор:
Реклама

З 1 серпня усі контролюючі органи на митниці об'єднуються у єдину електронну систему "Єдине вікно"яка скоротить час митного контролю, мінімізує корупцію і кількість правопорушень на митниці. Так прокоментував запуск в тестовому режимі системи "Єдине вікно" Голова ГФС Роман Насиров.

За його словами, "Єдине вікно" інтегрує інформаційні системи усіх служб. Тепер контролюючі органи зобов'язані працювати тільки через нього.

Система передбачає здійснення усіх видів контролю за допомогою IT- системи митниці. Взаємодія посадовців контролюючих органів з базою даних відбуватиметься через інтернет. Для цього використовується спеціальний веб-інтерфейс, розроблений на базі відповідних систем ГФС.

"Таким чином, служби контролю, фізично знаходячись в різних місцях, зможуть обмінюватися інформацією, яка зберігатиметься в єдиній базі. Тому нарешті буде забезпечена ефективна координація діяльності усіх служб на території України", - підкреслив Р. Насиров.

Він відмітив, що для підприємств спрощена процедура подачі документів. Час на ухвалення рішення контролюючим органом по здійсненню відповідного виду контролю при ввезенні товару обмежується 4 годинами. Крім того, підприємства готують і подають необхідні документи тільки один раз в електронному вигляді. Так, підприємство повинне направити електронне сполучення і відскановані копії документів з електронним цифровим підписом для здійснення відповідного виду державного контролю. Декларант також може повідомити за допомогою "Єдиного вікна" контролюючі органи про слушний для нього час і місце проведення митного контролю.

Джерело: Урядовый портал


Нагадаємо, система "Єдине вікно" передбачає створення єдиною електронної бази данихяка дозволяє різним службам контролю і митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України, і про результати його державного контролю. Порядок такого обміну затверджений постановою Кабміну від 25.05.2016 № 364яке сьогодні, 1 серпня, набуло чинності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини