Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕСПЧ відхилив скарги українців на обстріл із-за непредставлення доказів

Реклама

Європейський суд з прав людини відхилив скарги трьох українців проти України і Росії, що стосується руйнувань їх житла в ході проведення антитерористической операції із-за їх явної необгрунтованості.

Антон Лисной, Світлана Пивень і Володимир Анохин були представлені адвокатами. При цьому в обгрунтування порушень Конвенції не було представлено належних документів. До Суду були подані лише копії паспортів, фотографії зруйнованого будинку, доповіді ОБСЄ про ситуацію в східній частині України, а також роздруки з Інтернету, що стосуються цих подій.

У рішенні Суд відмітив, що є певні виняткові обставини, що знаходяться поза контролем заявників, і вони можуть зіткнутися з труднощами при представленні документальних доказів в обгрунтування своїх скарг. Тому існує практика застосування поблажливішого підходу, при якому обгрунтованим аргументом є посилання на такі обставини. Ці міркування ще актуальніші в умовах тривалого конфлікту, який і складає основу справжніх справ. Проте, Суд відмітив, що заявники не заявили про причини, по яких вони не представили яких-небудь відповідних документів, що підтверджують порушення Конвенції. Вони також не інформували Суд про будь-які спроби отримання хоч би фрагментарно документальних доказів, що підтверджують їх заяви.

Таким чином, Суд відхилив скарги, оскільки визнав їх необгрунтованими.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини