Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовані деякі питання функціонування дитбудинків сімейного типу і приймальних сімей

26 липня 2016, 12:51
484
0
Реклама

Постановою Кабміну від 22 липня 2016 року № 458 внесені зміни в Положення про дитячий будинок сімейного типу і Положення про приймальну сім'ю.

Прийняття документу обумовлене необхідністю усунення недоліків, виявлених в ході реалізації законодавства з питань функціонування дитячих будинків сімейного типу і приймальних сімей.

Змінами передбачено недопущення одночасного застосування в дитячому будинку сімейного типу, приймальній сім'ї різних форм пристрою дітей.

Також йдеться про обов'язок батьків-вихователів і приймальних батьків забезпечувати право дітей на усиновлення. Створення перешкод в забезпеченні такого права є основою для перегляду рішення про подальше функціонування дитячого будинку сімейного типу, про припинення дії договору з батьками-вихователями.

Крім того, законодавчо закріплені норми по пристрою дітей-сиріт і позбавлених батьківської опіки в сім'ї по місцю первинного обліку, з метою посилення відповідальності общини за таких дітей, забезпечення їх житлом, збереження зв'язків з сім'єю.

Врегульовані і нюанси переміщення дитячого будинку сімейного типу, приймальної сім'ї з однієї адміністративно-територіальної одиниці в іншу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини