Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про підвищення штрафів п'яним водіям

25 липня 2016, 12:38
2959
0
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 1446 - VIII "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно посилення відповідальності за управління транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу і швидкість реакції" (законопроект № 4373прийнятий ВР 7 липня).

Законом вносяться зміни в ст. 25 і ст. 130 КоАП і посилюється відповідальність за управління ТС в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу і швидкість реакції.

Передбачається, що позбавлення права управління ТС, відшкодувальне вилучення і конфіскація предметів можуть застосовуватися як основні, так і як додаткові админвзыскания.

Істотно збільшуються розміри штрафів і терміни позбавлення права управління ТС за управління в стані сп'яніння:

- штраф 600 нмдг з позбавленням прав на 1 рік;

- при повторності (протягом року) - штраф 1200 нмдг з позбавленням прав на 3 року;

- якщо особа двічі впродовж року піддавалася такому админвзысканию, за відмову від огляду на предмет вживання - штраф 2400 нмдг, позбавлення прав на 10 років.

За вживання водієм алкоголю і тому подібне після ДТП або після того, як ТС було зупинене на вимогу поліцейського, до проведення медогляду, спричиняє за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 1200 нмдг або админарест на термін 15 діб з позбавленням прав на 3 року.

Закон набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини