Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується зобов'язати Кабмін проводити перепис населення разів в 10 років

21 липня 2016, 11:18
641
1
Реклама

У парламенті депутатом А. Опанасенко (Самодопомога) зареєстрований законопроект № 4034а "Про внесення змін до Закон України "Про Всеукраїнський перепис населення" (відносно визначення періодичності проведення перепису населення України)".

Законопроектом з метою запобігання щорічному перенесенню дати перепису пропонується встановити, що перепис населення проводиться не рідше, ніж один раз в 10 років. Організація і проведення перепису населення покладається на Кабінет Міністрів.

Також пропонується зобов'язати Кабмін провести Всеукраїнський перепис населення у 2017 році.

Нагадаємо, що останній перепис населення був проведений в 2001 році, причому це був перший і єдиний перепис в незалежній Україні. Наступний перепис населення повинен був відбутися в 2010 році (за правилами ООН перепис повинен проводитися кожні 10 років), проте вже кілька разів вона переноситься Кабміном - на 2011, 2012, 2013, 2016, а потім і зовсім на 2020 рік.

При цьому, як відзначається в пояснювальній записці, щорічно проходять підготовчі дії з проведення переписи, на які витрачаються держзасоби (на розробку комп'ютерних програм для Госстата, виготовлення картографічного матеріалу, оплату роботи тимчасових працівників і тому подібне).

Мета законопроекту - отримання чітких статистичних даних про соціально-демографічне положення на території України кожні десять років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини