Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкрита люстрационное справа по Інні Отрош

21 липня 2016, 11:36
679
0
Автор:
Реклама

На засіданні Вищої ради юстиції 20 липня було відкрито виробництво по зверненню Міністерства юстиції про порушення вимог відносно несумісності, визначених Законом "Про очищення влади"суддею Печерського районного суду міста Києва Отрош Інною Олексіївною.

Виробництво відкрите на підставі частини третьої статті 1 Закону "Про очищення влади", згідно якої впродовж 10 років з дня набуття чинності Закону забороняється знаходитися на посаді судді обличчям, які займали сукупно не менше року посада у Вищій раді юстиції в період з 25 лютого 2010 до 22 лютого 2014 року.

И. Отрош була призначена на посаду члена УСЮ з'їздом суддів України 16 вересня 2010 року і принесла присягу 21 вересня 2010 року, а значить, у визначений Законом період знаходилася на посаді члена УСЮ і на неї поширюються заборони, передбачені частиною третьої статті 1 Закону, які несумісні з перебуванням на посаді професійного судді, що служить підставою для відкриття виробництва відносно несумісності.

Як повідомив Міністр юстиції, И. Отрош не уявила заяви про надання згоди на проведення перевірки відповідно до частини першої статті 4 Закони "Про очищення влади".

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини