Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кримінальні справи на підприємців заведуть тільки за наявності реальних доказів

21 липня 2016, 10:27
1258
4
Реклама

Тепер в податкову міліцію передаватимуться матеріали податкових перевірок тільки після остаточного завершення усіх адміністративних і судових процедур оскарження. Тобто, кримінальні справи збуджуватимуться за наявності реальних доказів скоювання карних злочинів.

Це означає, що ГФС не зможе упереджено і безпідставно давити на бізнес, якщо немає підтвердження складу злочину. Якщо підприємець не згоден з рішенням ГФС відносно своїх зобов'язань і подає оскарження до суду, то карне виробництво почнеться тільки тоді, коли слідчий знайде реальні докази злочини.

Таке рішення повинне значно зменшити кількість необгрунтованих кримінальних справ проти бізнесу і створити кращі умови для розвитку підприємництва.

Нагадаємо, що ГФС ініціювала кримінальні справи на підставі результатів податкових перевірок, які були предметом оскарження в суді. У більшості випадків реальні докази карного злочину були відсутні. Так, за інформацією бізнес-омбудсмена, в 2015 році було розпочато 1748 карних виробництв, тоді як усього лише 55 були передані до суду із звинуваченням. ГФС шукала декілька десятків порушників, а реальному тиску піддалися більше півтора тисяч підприємств. Ця проблема була піднята представниками бізнесу і для вирішення проблеми Міністр фінансів дав доручення голові ГФС врегулювати це питання.

Джерело: Мінфін

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини