Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддя Волокитина буде звільнений за порушення присяги

21 липня 2016, 10:02
971
0
Автор:
Реклама

На засіданні 20 липня 2016 Вища рада юстиції вирішила внести уявлення про звільнення за порушення присяги судді Шевченківського районного суду міста Києва Волокитиной Наталії Борисівни. Рішення прийняте за результатами розгляду дисциплінарної справи, відкритої за заявою заступника Генпрокурора Бачуна А. В. від 5 грудня 2014 року, що поступив від Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Перевірялися дії судді при обранні запобіжного заходу учасникам масових акцій протесту в Києві з 21 листопада 2013 року до дня набуття чинності Закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні", а також при розгляді адміністративної справи про позбавлення учасника Автомайдану на 3 місяці права управління транспортним засобом за невиконання водієм вимог працівника міліції про зупинку.

Був відмічений системний характер порушень закону, які суддя допускала відносно учасників масових акцій протесту. Її порушення, зокрема, полягають в необгрунтованому виборі найсуворіших заходів, відсутності в рішеннях належної мотивації і висновків про наявність обгрунтованої підозри, посилання судді на тяжкість карного правопорушення, в якому особа підозрювалася, як на єдину основу для обрання найсуворішого припинення і т. п.

Суддя Н. Волокитина на засідання не явилася, направивши клопотання про розгляд справи в її відсутність за участю її представників.

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини