Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Омбудсмен оспорює неповільність виконання заборони на мирні збори

20 липня 2016, 15:29
721
0
Автор:
Реклама

На розгляді Конституційного Суду України знаходиться представлення Уповноваженого Верховної Ради з прав людини відносно конституційності норми про негайний виконання постанови про обмеження права на мирні збори.

Валерія Лутковская просить перевірити на відповідність частини 1 статті 8, частьи першої статті 55, пункту 8 частин 3 статті 129 Конституції положення частини 6 статей 182 Кодексу адміністративного судочинстваяке свідчить, що постанова суду у справах про обмеження реалізації права на мирні збори виконується негайно.

Омбудсмен відмічає, що виходячи з практики Європейського суду з прав людини норма про негайне виконання фактично позбавляє учасників мирних зборів, яким суд першої інстанції заборонив його проведення, ефективного способу оскарження можливого довільного обмеження їх права. Це положення нівелює суть права на ефективний судовий захист у зв'язку з неефективністю оскарження соотвествующего обмеження в апеляційному порядку. За наявності припису про негайне виконання встановленого судом першої інстанції заборони оскарження не гарантує припинення порушення у разі його визнання і ефективного відновлення права на свободу мирних зборів.

В. Лутковская має намір особисто брати участь в коституционном виробництві з цього питання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини