Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС роз'яснила, які операції не є контрольованими

19 липня 2016, 12:57
1086
0
Автор:
Реклама

Господарські операції по купівлі товару резидентом у нерезидента, зареєстрованого в державі (на території), не включеній в перелік Кабміну, об'єм яких з цим нерезидентом перевищує 5 млн грн. (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік, не підпадають під визначення контрольованих у випадку якщо нерезидент не є пов'язаною особою з резидентом, незалежно від того, в якій країні (території) відкритий банківський рахунок такого нерезидента.

Це роз'яснено в листі ГФС від 4 липня 2016 року № 14491/6/99-99-15-02-02-15.

Відповідно до пп. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 НК для цілей нарахування податку на прибуток підприємств контрольованими являються господарські операції, що впливають на об'єкт оподаткування платника податків, здійснювані :

- з пов'язаною особою - нерезидентом;

- з нерезидентом, зареєстрованим в державі (на території), яка включена в перелік держав (територій), затверджений Кабінетом Міністрів;

- через комісіонерів-нерезидентів при здійсненні зовнішньоекономічних господарських операцій з продажу товарів.

Господарські операції, передбачені підпунктами 39.2.1.1 - 39.2.1.3 і 39.2.1.5 пп. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 НК, визнаються контрольованими, якщо одночасно виконуються наступні умови:

- річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 50 млн грн. (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік;

- об'єм таких господарських операцій платника податків з кожним контрагентом, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 5 млн грн. (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини