Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін розповів, які податкові зміни плануються

14 липня 2016, 09:53
1772
1
Реклама

У липні Міністерство фінансів представить на розгляд Кабінету Міністрів законопроект по вдосконаленню податкової системи. Після схвалення проекту урядом він буде поданий у Верховну Раду. У міжсесійний період проект обговорюватиметься з бізнесом і громадськістю з метою формування єдиної позиції до розгляду на засіданні парламенту.

Мінфін розповів, що буде в законопроекті і що це дасть бізнесу.

Адміністрування податків :

· Оптимізація структури і функцій ГФС - зменшить кількість позапланових перевірок;

· Введення повноцінного електронного кабінету платника податків - скоротить вплив людського чинника, і тим самим зменшить корупцію;

· Перехід до однорівневої системи апеляційних оскаржень рішень ГФС - посилить захист бізнесу;

· Передача права на письмові податкові консультації від ГФС в Мінфін - зменшить маніпуляції і розбіжності в трактуванні податкового законодавства.

ПДВ:

· Введення єдиного публічного реєстру заяв на бюджетне відшкодування ПДВ - допоможе розв'язати проблему зі своєчасним поверненням ПДВ;

· Вдосконалення системи електронного адміністрування ПДВ - зробить процес набагато прозорішим і зручнішим бізнесу.

НДФЛ:

· Розширення переліку витрат фізособи-підприємця від здійснення господарської діяльності на суми акцизного податку сплачених при роздрібної торгівлі підакцизними товарами - спростить ведення бізнесу;

· Надання права фізичній особі звернення в контролюючий орган для отримання консультативної допомоги при заповненні річної податкової декларації - спростить представлення декларацій і зменшить кількість помилок.

Єдиний податок:

· При сплаті податків ФОП зможуть не враховувати працівників, покликаних на військову службу, - дасть додаткові можливості для мікро- і малих підприємств наймати більше працівників і при цьому не платити більше податків.

Акцизний податок:

· Відміна акцизного податку для тих, хто продає паливо в малих місткостях, - зменшить податки для малого бізнесу;

· Звільнення від оподаткування акцизним податком тютюнової сировини тютюново-ферментативних заводів, а також додаткове стимулювання вирощування такої сировини в Україні (звільнення від оподаткування вирощування і переробки тютюнової сировини) - зменшить податки і стимулюватиме інвестиції і нові робочі місця.

Плата за спеціальне використання води :

· Відміна рентної плати за спеціальне використання води для усіх, окрім первинних водокористувачів (водоканали) - зменшення податків для вторинних водокористувачів.

Особливості оподаткування в зоні АТО :

· Врегулювання питання сплати окремих податків (ПДВ, НДФЛ, акцизного податку, єдиного податку і податку на майно) на території проведення АТО і тимчасово окупованій території шляхом встановлення особливих правил їх адміністрування - зупинить нарахування штрафів, звільнить від сплати місцевих податків частину підприємств.


Джерело: Мінфін

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини