Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ перевіряє ціну газу на автозаправках

13 липня 2016, 16:30
752
0
Реклама

Під час моніторингу ринку зрідженого газу в якості моторного палива АМКУ було виявлено, що за останній місяць в усіх регіонах України середні роздрібні ціни вказаного виду палива виросли в середньому на 15%.

Найбільш нестримно ціни росли з початку липня, при цьому тільки за одну добу (з 11 по 12 липня) в мережах АЗС (АГЗС) окремих операторів ринку 1 літр подорожчав майже на 1 гривню.

АМКУ відмічає, що таке подорожчання в роздрібній мережі може бути обумовлене не лише об'єктивними чинниками, що впливають на ціноутворення, але і бути наслідком здійснення учасниками ринку порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

З метою перевірки відповідності цінової ситуації на ринку вимогам законодавства про захист економічної конкуренції Комітетом вже розпочато відповідне дослідження.

У разі виявлення в діях учасників ринку антиконкурентних погоджених дій або зловживань монопольним (домінуючим) положенням до порушників будуть застосовані передбачені законодавством санкції (штраф). Максимальний штраф за порушення законодавства про захист конкуренції може досягати 10% від обороту компанії за рік.

За інформацією АМКУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини