Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ висловився про звільнення від сплати судового збору

13 липня 2016, 13:13
2097
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 29 червня 2016 року, розглянувши справу 6-855цс16висловився про підстави звільнення від сплати судового збору.

Відповідно до пункту 8 частин першої статті 5 Закону "Про судовий збір" від сплати судового збору звільняються інваліди Великої Вітчизняної війни і сім'ї воїнів (партизанів), які загинули або пропали без вісті, і прирівняні до них в установленому порядку особи.

Перелік осіб, що відносяться до інвалідів війни, визначений в статті 7 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Частиною першої цієї статті передбачено, що до інвалідів війни відносяться особи з числа військовослужбовців діючої армії і флоту, партизан, підпільників, працівників, що стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, отриманих при захисті Батьківщини, виконанні обов'язків військової служби (службових обов'язків) або пов'язаних з перебуванням на фронті, в партизанських загонах і з'єднаннях, підпільних організаціях і групах і інших формуваннях, визнаних такими законодавством України, в районі військових дій, на прифронтовій ділянці залізниця, на спорудження оборонний рубіж, військово-морський база і аеродром в період громадянська і великий вітчизняний війна або з участь у бойовий дія в мирний час.

Згідно з пунктом 9 частин першої статті 5 Закону "Про судовий збір" від сплати судового збору звільняються інваліди першою і другою груп, законні представники дітей-інвалідів і недієздатних інвалідів.

Пункти 8 і 9 частин першої статті 5 справжнього Закону визначають 2 різних основи для звільнення від сплати судового збору.

Заявник звільняється від сплати судового збору за наявності однієї з вказаних підстав, підтвердженого документально.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини