Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовослужбовці зможуть переукласти контракт - ухвалений Закон

12 липня 2016, 13:39
1578
0
Реклама

Верховною Радою 12 липня ухвалений Закон про внесення змін до Закон "Про військовий обов'язок і військову службу" відносно уточнення окремих положень (законопроект № 4689).

Цим законодавчим актом надано право військовослужбовцям, які вже уклали контракти зі Збройними Силами України під час дії особливого періоду на період до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію переукласти контракт строком на 6-12 місяців чи звільнитися - за наявності вислуги не менше 18 місяців військової служби.

Відмітимо, що з початку дії особливого періоду військовослужбовцем, що проходить військову службу по заклику по мобілізації, на особливий період, пропонувалося укладати контракт строком до кінця особливого періоду і оголошення рішення про демобілізацію. Фактично це означає, що контракти, які були ув'язнені до набуття чинності Закону № 711 - VIII, ув'язнені на невизначений термін, оскільки дата закінчення дії особливого періоду невідома. Це суперечить принципам договірного права і є дискримінаційним по відношенню до групи військовослужбовців, які на даний момент пов'язані умовами таких безстрокових контрактів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини