Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На реформу державного управління потрібно близько 5 млрд грн.

12 липня 2016, 09:52
404
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів розпорядженням від 24 червня 2016 року № 474-р ствердив Стратегію реформування державного управління України на 2016 - 2020 роки і план заходів по її реалізації.

Міністерства і інші органи зобов'язані подавати щокварталу до 10 числа Координаційному радому з питань реформування державного управління інформацію про виконання плану в Координаційна рада з питань реформування державного управління (був створений у травні).

Заходи по реалізації Стратегії здійснюватимуться впродовж 2016 - 2020 років за рахунок засобів державного бюджету і інших джерел, у тому числі міжнародній фінансовій допомозі.

Об'єм коштів, необхідних для реалізації Стратегії, розрахований в цінах 2016 року на основі припущень, попередніх оцінних і прогнозних даних.

Здійснення заходів, не пов'язаних з реформуванням системи оплати праці працівників органів державного управління, знадобиться біля 1 млрд. грн. без урахування загальних річних об'ємів витрат на оплату праці держслужбовців і працівників держорганів, а заходи по формуванню висококваліфікованої, компетентної групи державних службовців, що обіймають посади державної служби, несуть відповідальність за розробку і реалізацію ключових національних реформ - біля 4 млрд. грн..

Витрати на реалізацію Стратегії розподілятимуться по напрямах:
- оплата праці державних службовців відповідно до Законом "Про державну службу";
- проведення навчання і тренінгів для держслужбовців;
- залучення зовнішніх експертів і проведення професійної експертизи;
- створення і впровадження інформаційно-комунікаційних систем;
- комунікаційний супровід реалізації Стратегії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини