Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Главу НАБУ можуть притягнути до відповідальності як адвоката

11 липня 2016, 10:19
853
1
Автор:
Реклама

У КДКА Київської області поступила скарга на дії адвоката Артема Сытника, який є головою Національного антикорупційного бюро України.

Причиною подачі скарги сталі публічні висловлювання А. Сытника, які, на думку адвоката Олександра Чорних, грубо порушують Правила адвокатської етики, законодавство України і підривають авторитет адвокатури України. Зокрема, в скарзі вказано на порушення статті 7 і 12 Правил адвокатської етики, затверджується про виявлену керівником НАБУ неповагу до адвокатів, ототожненні їх з їх клієнтами, некоректних заявах про співучасть в злочинах, по яких відсутні рішення суду. Також в скарзі говориться про неприпустимість характеристики правової допомоги як "юридичного прикриття злочинної діяльності".

Автор скарги просить перевірити приведені ним порушення і у рамках дисциплінарного провадження прийняти рішення про позбавлення А. Сытника права на заняття адвокатською діяльністю.

Нагадаємо, раніше Рада адвокатів України роз'яснивщо припинення права на заняття адвокатською діяльністю не позбавляє обличчя статусу адвоката, а отже воно може притягати до дисциплінарної відповідальності.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини