Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР підтримав відміну мінімальних цін на цукор

6 липня 2016, 13:39
672
0
Реклама

Урядовий законопроект № 4532 "Про визнання що втратили силу деяких законів України про державне регулювання виробництва і реалізації цукру" підтриманий Комітетом ВР з питань аграрної політики і земельних стосунків.

Планується відмінити Закон про держрегулювання виробництва і реалізації цукру і Закон про внесення зміни в статтю 5 Закону про держрегулювання імпорту з/х продукціїякі не виконали поставлених завдань і не сприяють стійкому функціонуванню бурякоцукрової галузі на ринкових принципах, не забезпечують подальшого розвитку галузі, і нормують обов'язкову мінімальну ціну на реалізацію цукрового буряка для виробництва цукру певних квот.

Таким чином, буде скасована квота "А", яка регулювала максимальний об'єм постачання заводами цукру на внутрішній ринок і мінімальні ціни, нижче за яких продавати цукор заборонено. Ціни щорічно встановлювало Минагрополитики, а квоту розподіляла Асоціація "Укрцукор".

Згідно з пояснювальною запискою говориться, що економічними наслідками цих законів стало гальмування вирощування цукрового буряка і роботи цукрових заводів, які не можуть реалізувати цукор, коли ринкова ціна стає нижче за мінімальну, а також деформація ринку, викликана переробкою за давальницькою схемою, надмірна кількість операторів і посередників, що займаються торгівлею цукром.

Джерело: Минагрополитики

Відмітимо, експерти попереджають, що ухвалення цього закону може привести до надвиробництва, обвалу цін і відходу з ринку багатьох виробників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини