Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готується до підписання нова Генеральна угода з профспілками

6 липня 2016, 10:02
665
2
Реклама

Завершено трибічний переговорний процес Міністерства соцальной політики з профспілками і працедавцями по підписанню нової Генеральної угоди. Останні зауваження з боку профспілок були погоджені 4 липня.

Учасниками консультацій на підставі зроблених фахівцями Мінфіну і Минсоцполитики розрахунків обговорені варіанти підвищення мінімальної заробітної плати і скорочення грошового розриву між розміром посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду єдиної тарифної сітки і мінімальною зарплатою.

За результатами обговорення вказаних питань вдалося досягти домовленостей по редакції останнього положення проекту нової Угоди, за змістом якої залишалися розбіжності в позиціях сторін органів виконавчої влади і профспілок. Текст проекту нового Генсоглашения готовий до парафування, і після того, як його остаточно погоджують усі держави, протягом тижня текст буде винесений на підписання.

Угода встановлює гарантії соціального захисту в умовах підвищених тарифів, забезпечує поліпшення соціально-економічного положення трудящих, працюючих як у бюджетній, так і в небюджетній сферах.

Відмітимо, що останній раз Генсоглашение підписувалося в 2011 році.

Джерело: Минсоцполитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини