Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС роз'яснила особливості документування службового відрядження

4 липня 2016, 12:07
1251
0
Реклама

ГФС в листі від 26.05.2016 № 11566/6/99-99-12-02-03-15 роз'яснила деякі нюанси оформлення відрядження.

Службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника органу держвлади, підприємства, установи і організації, яке повністю або частково міститься (фінансується) за рахунок бюджетних коштів (далі - підприємство), на певний термін в інший населений пункт для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи (за наявності документів, що підтверджують зв'язок службового відрядження з основною діяльністю підприємства).

Документами, що підтверджують зв'язок відрядження з основною діяльністю підприємстваявляються, зокрема (але не виключно) :

- запрошення приймаючої сторони, діяльність якої співпадає з діяльністю підприємства, що направляє у відрядження;
- укладений договір або контракт;
- інші документи, що встановлюють або засвідчують бажання встановити цивільно-правові стосунки;
- документи, що засвідчують участь особи, що відряджається, в переговорах, конференціях або симпозіумах, інших заходах, що проводяться з тематики, співпадаючої з діяльністю підприємства, яке направляє працівника.

Усі первинні документи, облікові регістри і бухгалтерська звітність повинні складатися українською мовою. Разом з українською мовою може застосовуватися інша мова - при цьому документи, що є основою для записів у бухобліку і складені на іноземній мові, повинні мати впорядкований автентичний переклад на вказану мову.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини