Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується впровадити механізм відшкодування вартості ліків

4 липня 2016, 11:36
704
0
Реклама

Мінохоронздоров'я розробив проект урядової постанови "Про впровадження механізму повного/часткового відшкодування лікарських засобів".

Проектом передбачається введення з 1 жовтня 2016 року повного/часткового відшкодування вартості ліків (по відповідному переліку міжнародних непатентованих назв) для груп населення, визначених постановою Кабміну від 17.08.1998 № 1303з додатковим включенням дітей і підлітків у віці до 17 років включно.

Ціни на ліки для відшкодування не підлягають держрегулюванню, яке здійснюється відповідно до постановою Кабміну від 17.10.2008 № 955.

Лікарські засоби для відшкодування виписуються на рецептурних бланках за формою 1 з вказівкою міжнародної непатентованої назви і виду відшкодування (повне або часткове).

Постановою передбачається ствердити Порядок повного/часткового відшкодування і Перелік лікарських засобів для відшкодування.

На ліки для відшкодування постачальницько-збутові надбавки будуть не вищі 10% задекларованої зміни оптово-відпускної ціни з урахуванням податків, і торгові (роздрібні) надбавки - не вище 25 % закупівельної ціни.

Також для реалізації цієї постанови треба буде затвердити Порядок розрахунку референтних цін відшкодування і встановити такі референтні ціни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини