Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР повторно розгляне законопроект про оцінку дії на довкілля

2 липня 2016, 13:32
532
0
Реклама

Законопроект № 2009а-д "Про оцінку дії на довкілля" коштує одним з перших на порядку денному роботи парламенту наступного тижня, повідомив Міністр екології Остап Семерак, висловивши очікування, що він буде прийнятий у вівторок.

Нагадаємо, що 19 травня законопроект не набрав необхідної кількості голосів і був відправлений на доопрацювання. "Минулого разу Верховна Рада, не ухваливши цей закон, проігнорувала наші зобов'язання по екологічному сектору Угоди про асоціацію з ЄС. Це - наше зобов'язання, і ми повинні його виконати", - відмітив Міністр.

Ухвалення закону зобов'яже компаніїякі хочуть працювати на тій або іншій території, проходити оцінку наслідків дії на довкілля. Крім того, цей закон забезпечить участь громадськості у обговоренні і розвитку територій.

"Якщо інвестор хоче побудувати у населеного пункту, скажімо, наприклад, нафтопереробний завод або хімічне виробництво, то після ухвалення цього закону він зобов'язаний пройти обговорення з громадськістю, отримати укладення екологів про вплив цього виробництва на довкілля, і вже потім почати будівництво", - роз'яснив О. Семерак.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини