Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє новий техрегламент низьковольтного електроустаткування

1 липня 2016, 11:28
808
0
Реклама

Сьогодні, 1 липня, набуло чинності постанова Кабміну від 16.12.2015 № 1067 про затвердження Технічного регламенту низьковольтного електричного устаткування.

Документ встановлює вимоги по захисту здоров'я і безпеки людей, домашніх тварин, майна, яким повинне відповідати низьковольтне електроустаткування з метою надання його на ринку України.

Дія Техрегламента поширюється на електроустаткування, призначене для використання при номінальній напрузі від 50 до 1000 В змінного струму і від 75 до 1500 В постійного струму, окрім устаткування і явищ, вказаних в додатку 1.

Постачальники електроенергії не можуть встановлювати жорсткіші вимоги по безпеці електроустаткування, ніж цілі, пов'язані з безпекою (додаток 2), відносно приєднання до електричної мережі або постачання електроенергії користувачам електроустаткування.

У Техрегламенте встановлені обов'язки виробників, уповноважених представників, імпортерів, розповсюджувачів, процедури оцінки відповідності і так далі

Відмітимо, що надання на ринку низьковольтного електричного устаткування, що відповідають вимогам старого Техрегламентаі введеного в обіг до дня набуття чинності нового Техрегламента, не може бути заборонене або обмежене з причин невідповідності такого устаткування вимогам нового Техрегламента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини