Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я хоче удосконалити процедуру напряму на лікування за кордон

24 червня 2016, 14:28
1036
0
Реклама

Міністерство охорони здоров'я опублікувало для обговорення проект наказу "Про забезпечення організації напряму громадян на лікування за кордон".

Зміни пропонується прийняти з метою вдосконалення роботи за визначенням необхідності напряму на лікування за межу громадян України.

Проектом передбачено ствердити:

- Положення про Комісію Мінохоронздоров'я з питань напряму на лікування за кордон;

- Положення про порядок обліку документів про напрям громадян на лікування за кордон;

- Форму "Консультаційне укладення про необхідність напряму хворого на лікування за межу" і інструкцію по її заповненню.

Відмітимо, що зараз деякі правила діяльності Комісії регулюються Положенням про порядок напряму на лікування за кордонокремого ж Положення про Комісію немає. Таким чином, планується детальніше регламентувати її діяльність.

Згідно з проектом, формою роботи Комісії є засіданняякі проводяться з потреби, але не рідше за один раз в місяць.

На засіданнях розглядаються справи хворих, що потребують напряму на лікування за кордон, головні позаштатні фахівці Мінохоронздоров'я відповідного профілю особисто обгрунтовують необхідність і доцільність напряму хворого на лікування за кордон. Обов'язковою умовою прийняття Комісією позитивного рішення має бути складання головним позаштатним фахівцем Мінохоронздоров'я відповідного профілю обгрунтування неможливості лікування хворого в Україні.

Згідно ст. 36 Основ законодавства про охорону здоров'я громадяни України можуть прямувати для лікування за межу у разі потреби надання того або іншого виду медичній допомозі хворому і неможливості її надання в установах охорони здоров'я України.

Крім того, проектом Положення про порядок обліку документів передбачається скоротити перелік документівнеобхідних для узяття хворого на облік. Треба буде подавати:

- заява громадянина, що претендує на напрям на лікування за кордон, або його законного представника;
- виписку з медкарты;
- лист-напрям від структурного підрозділу з питань охорони здоров'я держадміністрації;
- консультаційне укладення головного (позаштатного) фахівця структурного підрозділу;
- консультаційне укладення про необхідність напряму хворого на лікування за кордон, підписане головним позаштатним фахівцем Мінохоронздоров'я і експертами.

У проекті говориться, що обліку з позначкою "Терміново" підлягають документи дітей, хворих на онкогематологічні захворювання, потребуючих трансплантації кісткового мозку, і хворих, що потребують трансплантації серця, комплексу сердце-легкие.

На розгляд Комісії секретарем подається перелік хворих, облік документів яких обнародуваний на офіційному сайті Мінохоронздоров'я, першочерговому розгляду підлягають документи з позначкою "Терміново". У разі відсутності згоди пацієнта на обнародування персональних даних інформація на сайті по обліку розміщується без вказівки прізвища, з привласненням персонального номера.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини