Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гройсман доручив розібратися з ціною на вугілля по формулі "Роттердам+"

24 червня 2016, 13:38
1001
0
Реклама

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив першому віце-прем'єр-міністрові - Міністрові економічного розвитку і торгівлі Степану Кубиву, профільному віце-прем'єр-міністрові Володимиру Кистиону і Міністрові енергетики і вугільної промисловості Ігорю Насалику спільно з НКРЭКУ з'ясувати питання формуванні ціни на вугілля по так званій формулі "Роттердам+".

"Нам потрібно розібратися, як формується ціна на вугілля, чому визначена формула "Роттердам+", і який вихід є з цієї ситуації. І зробити це треба терміново. Я вам даю тиждень на те, щоб ви внесли пропозиції, які розгляне і Президент, і уряд для того, щоб врегулювати цю проблему", - заявив В. Гройсман, відкриваючи засідання уряду в п'ятницю, 24 червня.

Прем'єр повідомив, що в четвер розмовляв на цю тему з Президентом, який також стурбований цим питанням.

"Я вважаю, що в цій формулі формування ціни на вугілля є багато невідомих. І я вважаю, що позиція уряду має бути дуже чіткою з точки зору розібратися в цій формулі, зрозуміти, що там відбувається, і зробити усе для того, щоб ця формула була прозора і відповідала реальній ціні на вугілля в Україні, і відповідала формуванню реальної ціни на електричну енергію", - сказав В. Гройсман.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини