Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УСЮ внесе уявлення про звільнення у відставку 14 суддів

24 червня 2016, 11:29
1427
0
Реклама

Під час засідання 23 червня Вища рада юстиції розглянула матеріали про внесення уявлень про звільнення суддів з посад за загальними обставинами.

За результатами розгляду УСЮ вирішив внести представлення у Верховну Раду про звільнення у зв'язку з подачею заяв про відставку таких суддів:

- Безуматова Михайла Вікторовича - з посади судді Александровского районного суду Кіровоградської області;

- Бобровского Валерія Васильовича, Гальяновой Ірини Григорівни, Заднипровского Олега Олексійовича - з посад суддів апеляційного суду Харківської області;

- Зайця Володимира Степановича, Липського Дмитра Володимировича - з посад суддів Вищого адміністративного суду України;

- Лугової Наталії Петрівни - з посади судді господарського суду Сумської області;

- Мартыненко Олександра Васильовича - з посади судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду;

- Шевченка Вікторії Валентинівни - з посади судді апеляційного суду Харківської області;

- Павлюченко Сергія Васильовича - з посади судді Лозовского міськрайонного суду Харківської області;

- Париновой Ірини Костянтинівни - з посади судді Вищого спеціалізованого суду України по розгляду цивільних і карних справ.


В той же час, УСЮ залишив без розгляду заяви Шапки Володимира Васильовича про звільнення з посади судді апеляційного суду Луганської області і Очеретяного Сергія Степановича про звільнення з посади судді апеляційного суду Харківської області у відставку, оскільки вказані судді направили заяви про відгук раніше поданих заяв про звільнення у відставку.

Крім того, УСЮ відклав розгляд питання про внесення подання про звільнення Маслия Володимира Івановича з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв'язку з подачею заяви про відставку.

УСЮ вирішив внести представлення Президентові України про звільнення Бундукова Сергія Васильовича з посади судді Антрацитовского міськрайонного суду Луганської області за власним бажанням.

Також вирішено внести представлення у ВР про звільнення Кравчука Віктора Аксентьевича з посади судді господарського суду Волинської області і Тертычного Віталія Григоровича з посади судді Львівського окружного адміністративного суду у зв'язку з досягненням 65 років.

Рада зупинив розгляд повідомлення ВККС про досягнення суддею апеляційного суду міста Києва Лукьянец Любов'ю Федорівною 65 років - до прийняття Верховною Радою рішення за уявленням УСЮ про звільнення вказаної судді з посади у зв'язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров'я.

УСЮ залишив без розгляду також і повідомлення ВККС про досягнення суддею Алуштинского міського суду Автономної Республіки Крим Скисовим Євгенієм Михайловичем 65 років, оскільки 19 квітня 2016 року Верховною Радою він був звільнений з посади судді у зв'язку з порушенням присяги.

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини