Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Починаються таємні перевірки доброчесності прокурорів

24 червня 2016, 10:00
2609
0
Реклама

Сьогодні, 24 червня, набув чинності наказ Генеральної прокуратури від 16.06.2016 № 205яким затверджений Порядок проведення таємної перевірки доброчесності прокурорів у органах прокуратури України.

Прокурори і слідчі прокуратури з метою виконання вимог частини п'ятої статті 19 Закону "Про прокуратуру" повинні подати в підрозділ внутрішньої безпеки власноручно заповнену Анкету доброчесності прокурора впродовж 30 календарних днів після набуття чинності наказу, а надалі - щорічно до 1 лютого.

У Анкеті прокурор повинен буде написати "підтверджую" чи "не підтверджую" за наступними пунктами:

- я не здійснював дій, які порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів в моїй об'єктивності, безсторонності і незалежності, в чесності і непідкупності органів прокуратури;
- я своєчасно і достовірно задекларував своє майно, прибутки, витрати і зобов'язання фінансового характеру, а також членів моєї сім'ї в порядку, встановленому Законом "Про основи запобігання і протидії корупції", "Про попередження корупції";
- мій рівень життя відповідає наявному у мене і членів моєї сім'ї майну і отриманим нами прибуткам;
- я не здійснював корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення і не порушував обмежень, передбачених законодавством у сфері запобігання корупції;
- я не здійснював у випадках, не передбачених законодавством, втручання в службову діяльність іншого прокурора, службових, посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування або суддів, у тому числі шляхом публічних висловлювань відносно їх рішень, дій або бездіяльності;
- я сумлінно виконую обов'язки прокурора і неухильно дотримуюся Присяги працівника прокуратури;
- заборони, передбачені Законом "Про очищення влади", до мене не застосовуються.

Також в Анкеті можна повідомити будь-які інші відомості, які прокурор визнає необхідними відмітити у зв'язку з таємною перевіркою доброчесності.

Представлення прокурорами анкет підлягає обліку в реєстрі таємних перевірок доброчесності прокурорів. Анкети підлягають обнародуванню на офіційному сайті ГПУ.

У разі отримання інформації, яка може свідчити про недостовірність (у тому числі неповноті) тверджень, представлених прокурором в Анкеті, торкається конкретного прокурора і містить фактичні дані, які можуть бути перевірені, підрозділ внутрішньої безпеки повідомляє відповідного керівника прокуратури про необхідність призначення службового розслідування.

Якщо за результатами службового розслідування зведення про недостовірність не підтвердилися, прокурор вважається таким, що пройшов таємну перевірку, про що уповноваженою особою складається довідка. Якщо ж встановлено здійснення прокурором дисциплінарної провини, він притягується до відповідальності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини